MICROSOFT STREAM

Stream is het videoplatform van Microsoft. Bedrijven kunnen zo op een veilige manier hun kennis binnen én buiten de organisatie delen.

Microsoft Stream maakt gebruik van groups (groepen) en channels (kanalen).  

STREAM GROUPS

Permissies en rechten worden binnen Stream op groepsniveau ingesteld. Channels (kanalen) nemen deze rechten en permissies over. Iedere groep heeft een eigen homepage op Stream. Hier staan de highlights en meeste recente uploads. 

STREAM CHANNELS

Channels (kanalen) creëren overzicht in een groep. Gebruik channels om informatie in de groep logisch te structureren. Je kunt bijvoorbeeld channels maken voor verschillende deelonderwerpen of de kanalen zo inrichten dat steeds een proces in verschillende stappen (video’s) wordt beschreven.

ALTIJD ACTUELE KENNIS EN INFORMATIE

Het delen van content in de vorm van video is een mooie manier om nieuwe medewerkers kennis te laten maken met de producten, diensten en processen binnen de organisatie. Natuurlijk bestaat het risico dat zaken veranderen en dat een update van de content nodig is. Microsoft heeft daarom de optie ‘video vervangen’ toegevoegd. Zo is het kanaal snel en eenvoudig weer helemaal up-to-date.  

CONTENT DELEN MET MICROSOFT STREAM: INTERN EN EXTERN

Het delen van content heeft zowel intern als extern een aantal belangrijke voordelen voor organisaties. Zo kan content intern (private) worden gedeeld om kennis met het team te delen. Het extern (public) delen van content versterkt het imago van de organisatie als expert en kennispartner. Microsoft Stream biedt beide opties. 

Stream biedt een aantal opties voor het delen van content. Naast de verschillende opties om de content met individuele gebruikers te delen, kan een video ook worden gedeeld met de hele organisatie: de moderators van de groepen en kanalen kunnen deze video dan toevoegen aan hun groups en channels. 

Microsoft Stream is onderdeel van Microsoft 365