“IK BEN EEN ONDERNEMER DIE VEEL VRIJHEID GEEFT.”

TéGéTèl | HBA bestaat 25 jaar!

Samen met Stefan kijken we terug naar de jaren waarin Stefan de gehele ICT afdeling heeft opgestart. Ook blikken we vooruit naar het 25 jarig jubileum in mei 2021.

Stefan Zijlstra zijn interesses hebben altijd al bij de ICT gelegen. Hij was namelijk 13 jaar toen hij zijn eerste computer kocht. Jaarlijks bezocht Stefan ook de HCC beurs in Utrecht. Dit was een ruim opgezette IT beurs met zeven hallen vol met ICT snufjes. Stefan was hier het hele weekend zoet mee en kwam met goed gevulde tassen thuis. Helaas bestaat deze beurs niet meer. In 2006 was de laatste editie. Inmiddels gaat Stefan graag naar de Mediamarkt om de nieuwste snufjes te bekijken.

Ook op het gebied van werk lagen zijn interesses bij de ICT. Hij werkte dan ook bij TéGéTèl | HBA. Hier deed hij alle ICT zaken qua onderhoud. In november 2013 ging Stefan in gesprek met Martin over het opstarten en opzetten van een eigen ICT afdeling. In december 2013 waren ze hierin overeengekomen en is Stefan verder gegaan als ondernemer.

TéGéTèl was toen nog gevestigd aan de Techniekweg. Hier heeft Stefan samen met Martin de gehele ICT-afdeling opgezet. Binnen een maand was dit samen met alle ICT leveranciers geregeld. Vervolgens zijn ze Fsecure Gold Partner geworden en werden de eerste klanten omgezet op onze ICT dienstverlening. Dit was voor Stefan een grote omschakeling, omdat hij van 0 naar 18 personeelsleden ging.

In 2015 volgde de volgende grote stap. Namelijk de overname van HBA. Martin en Stefan opereerde 25 km rondom Gorinchem en dit wilde zij graag uitbreiden. Doormiddel van de overname van HBA Telecom werd dit gerealiseerd. HBA werd vanuit Hendrik-Ido-Ambacht naar de Techniekweg in Gorinchem gehaald. Hierdoor konden zij het aantal km’s vergroten. De dienstverlening kon nu 50 km rondom Gorinchem onder de aandacht worden gebracht.

Door deze overname werd het pand aan de Techniekweg te klein. TéGéTèl | HBA vestigde zich toen in een pand aan de Stephensonweg. Deze verhuizing was voor Stefan een van zijn hoogtepunten.

Stefan Zijlstra

“Een plek waar we ons nog meer kunnen professionaliseren. Ik ben een ondernemer die mensen veel vrijheid geeft. Dit kan soms een struikelblok zijn, maar daar leer ik ook weer van. Daarnaast hou ik er van om mensen een kans en eigen verantwoording te geven. Hierdoor maken ze mooie oplossingen, waar ik van geniet”.

In de toekomst wilt Stefan als organisatie nog meer professionaliseren, waardoor TéGéTèl | HBA in een groot deel van Nederland op de kaart wort gezet.

“Hier zijn we al druk mee bezig. De website krijgt een volledige upgrade en we worden steeds beter zichtbaar via sociale media”.

Verder is hij trots op de inrichting van de datacenters in Nederland. En het implementeren van Keeper Security binnen TéGéTèl HBA en voor onze klanten. Hierdoor worden de wachtwoorden nog beter beveiligd.

Thuiswerken en videobellen is door Covid-19 nog belangrijker geworden. Dit zal in de toekomst alleen nog maar meer doorgevoerd worden. Dit zijn hele leuke uitdagingen, waar we graag mee aan de slag gaan. Wij proberen onze klanten zo goed mogelijk te helpen.

Stefan kijkt vol trots terug op de afgelopen jaren. Op naar de volgende 25 jaar!