ICT-SPECIALISTEN IN OPLEIDING

Niet alleen de ICT- en telecombranche is altijd in ontwikkeling, het team van TéGéTèl | HBA is dat ook. Wij zetten in deze editie een aantal van onze medewerkers van de afdeling support in de spotlight. Remy, Guus en Jesse volgen allemaal een BBL-opleiding op het gebied van IT. Wij vroegen ze waarom ze voor deze opleiding hebben gekozen, hoe het werken bij TéGéTèl | HBA helpt in hun ontwikkeling en welke dromen en ambities ze voor de toekomst hebben. “Wij hebben bij TéGéTèl | HBA altijd ruimte voor studenten die hun dromen in de IT waar willen maken.” vertelt Stefan Zijlstra. “Het is mooi om te zien hoe het team zich steeds meer ontwikkelt en hoe individuele medewerkers door hun opleiding en werkervaring groeien.”

REMY | SUPPORT

Remy (22) werkt sinds 2020 bij TéGéTèl | HBA en volgt de opleiding Netwerk- en Mediabeheer aan het DaVinci College in Dordrecht. “Ik heb de opleiding Netwerkbeheer niveau 3 afgerond voordat ik bij TéGéTèl | HBA kwam werken en heb besloten om mezelf met deze vervolgopleiding verder te ontwikkelen.”

NETWERK- EN MEDIABEHEER

“Ik heb voor de opleiding Netwerk- en Mediabeheer gekozen, omdat dit goed aansluit op mijn eerdere opleiding.” Remy heeft gekozen voor een BBL-opleiding en hoopt deze dit jaar versneld af te ronden. “Ik denk dat de praktijk de beste manier is om dingen te leren. Natuurlijk is het belangrijk om ook een theoretische basis te hebben, maar alles valt of staat met de toepassing in de praktijk.”

“IK VIND HET LEUK OM PROBLEMEN OP TE LOSSEN”

“Ik vind het leuk om problemen op te lossen. Ik merk dat ik steeds meer complexe problemen zelfstandig op kan lossen. Natuurlijk komen hier veel verschillende problemen binnen. Je merkt dat je in twee jaar tijd veel leert over het vak en ook de klanten steeds beter leert kennen. Verder vind ik de sfeer binnen TéGéTèl | HBA erg leuk.”

TOEKOMST

“Als ik klaar ben met mijn opleiding dan heb ik natuurlijk een hoop kennis en ervaring op het gebied van IT.
Ik zou daarna wel graag meer willen leren over telefonie door het volgen van cursussen en trainingen. Verder wil ik leren om servers nog beter en efficienter in te richten en mijn Microsoft-certificaten halen.”

TROTS

“Ik ben er trots op dat ik zelfstandig veel verschillende problemen voor klanten op kan lossen. Het werken in de ICT is vaak een puzzel: op basis van het contact met de klant zoek je naar aanwijzingen voor wat het probleem kan veroorzaken en ga je gestructureerd zaken uitsluiten. En die stappen herhaal je zo vaak als nodig om het probleem op te lossen. Ik vind het leuk om problemen op te lossen en te zorgen dat de klant tevreden is.”

JESSE | SUPPORT

Jesse (18) is niet alleen op zijn werk, maar ook in zijn vrije tijd veel bezig met ICT. “Ik ben natuurlijk veel bezig met school en in mijn vrije tijd bouw ik computers: dat zijn dan met name computers voor het gamen.”

AFWISSELING

Als Jesse even een break nodig heeft, gaat hij graag naar buiten om actief bezig te zijn. “Ik vind het lekker om mijn kantoorwerk af te wisselen met sporten: hardlopen of voetballen.”

EXPERT IT SYSTEMS & DEVICES

Jesse volgt de BBL-opleiding Expert IT Systems & Devices aan het DaVinci College in Dordrecht.
“Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik altijd bezig ben met computers. Het eerste jaar was alleen maar theorie. Ik heb toen even getwijfeld aan mijn keuze, maar in het tweede jaar ging ik stage lopen en bleek dat IT heel goed bij mij past.”

“DE IT IS INNOVATIEF EN ZAL ZICH ALTIJD BLIJVEN ONTWIKKELEN.”

“Het vak is innovatief en de IT zal zich altijd blijven ontwikkelen. Ik leer iedere dag nieuwe dingen door het zoeken naar oplossingen voor onze klanten en door het samenwerken met collega’s. Het allerleukste is natuurlijk het moment dat een probleem is opgelost en een klant tevreden weer aan het werk kan.”

AMBITIE

“Ik heb veel ambitie en wil nog heel veel leren.
Op dit moment ben ik bezig met telefonie, maar ICT is natuurlijk een heel erg breed vakgebied. Ik vind het lastig om een paar concrete dingen te noemen, maar ik wil in ieder geval meer leren over het configureren en beheren van netwerken en routers. Ik wil echt de beste worden, dus ik heb nog veel te leren!”

TROTS

“Ik ben natuurlijk pas 18 jaar, dus dan ben ik toch wel trots op wat ik al heb bereikt: ik ben bijna klaar met mijn opleiding, heb mijn eerste baan in de IT. En ik ben heel erg blij met mijn werk en mijn collega’s bij TéGéTèl | HBA!”