SERVER ON-PREMISE

SYMPATHIEK

MERKONAFHANKELIJK

OBJECTIEF

SERVER OP LOCATIE

Een eigen server op locatie (on-premise) is een betrouwbare oplossing voor bedrijven die niet de beschikking hebben over een voldoende snelle en stabiele internetverbinding. Ook voor bedrijven die met zware grafische software werken biedt een server on-premise uitkomst.

VOORDELEN VAN EEN SERVER OP LOCATIE

Het werken met een server op locatie (on-premise) biedt een aantal belangrijke voordelen. Het internet is minder cruciaal voor de continuïteit van de werkzaamheden door het gebruik van een local area network (LAN). Grotere MKB-bedrijven (>20 medewerkers) hebben een zeer snelle en stabiele internetverbinding nodig om efficiënt in de cloud te kunnen werken. Een server on-premise biedt dan uitkomst.

Ook bedrijven die met zware grafische programma’s – zoals bijvoorbeeld de software van Adobe en AutoCAD werken – kunnen zonder problemen werken met een eigen server op locatie. Wij richten de server zo in dat deze programma’s zonder problemen draaien en ook de andere medewerkers over voldoende capaciteit beschikken om hun werk uit te kunnen voeren. Een server on-premise is altijd een maatwerkoplossing, die zo kan worden ingericht dat alle (bedrijfs)processen optimaal worden ondersteund.

Wij beschikken over onze eigen datacenters in Nederland. Zo wordt alle data – inclusief back-ups – in Nederland opgeslagen.

NADELEN VAN EEN SERVER OP LOCATIE

Het werken met een eigen server (on-premise) vraagt om een investering. Niet alleen moet in de server zelf worden geïnvesteerd, ook moeten een patchkast en voldoende koeling (airco) voor de server aanwezig zijn.Thuiswerken en hybride werken is lastiger met een server op locatie: de medewerkers die thuis (of op een andere locatie) willlen werken moeten de beschikking hebben over een internetverbinding én een VPN-verbinding om in te kunnen loggen.

Het onderhoud van de server is complex en arbeidsintensief. Wij kunnen het onderhoud deels op afstand uitvoeren voor onze klanten. Het is dus niet noodzakelijk om een eigen IT-beheerder aan te stellen.

SERVER ON-PREMISE VERSUS ONLINE WERKPLEK

Welke oplossing past het beste bij jouw situatie?

server on-premise versus online werkplek