Apple presenteert iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max

Apple heeft drie nieuwe modellen toegevoegd aan haar smartphonelijn. Het gaat om de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max. De toestellen komen met een aantal kleine aanpassingen op hardwaregebied. Naast een snellere processor lijkt er vooral in te zijn gezet op camerafunctionaliteit en een betere gebruikservaring.

Verbeteringen op hardwaregebied
De nieuwe toestellen volgen de iPhone XR, XS en XS Max op, en bieden een aantal leuke verbeteringen. De meest in het oog springende vernieuwing is het gebruik van de door Apple zelf ontworpen chip A13 Bionic-soc. Die zou voor nog betere prestaties en een lager verbruik moeten zorgen dan de A12 Bionic uit 2018. Apple claimt daarnaast dat de nieuwe toestellen respectievelijk één, vier en vijf uur langer op een batterijlading werken dan hun voorgangers. Het is tevens mogelijk om de toestellen ‒ met een opslag van 64 tot 512 GB ‒ draadloos op te laden.

Vernieuwde vormgeving

De iPhone 11 is voorzien van een 6,1-inch lcd-display. De 11 Pro heeft een 5,8-inch oledscherm en de 11 Pro Max komt met een oledpaneel van 6,5 inch. De afmetingen van de toestellen zijn gelijk aan die van de iPhone XR, XS en XS Max. De Pro-versies beschikken over een Super Retina XDR-scherm, dat voor nog helderder beeld zou moeten zorgen. Verder is er ondersteuning voor HDR10 en Dolby Vision, en wordt er afscheid genomen van 3D Touch. Deze technologie is vervangen door Haptic Touch, dat een min of meer vergelijkbare functionaliteit biedt.

Meerdere camera’s
Met de nieuwe iPhones volgt Apple de cameratrend die eerder door andere fabrikanten werd gestart. De iPhone 11 Pro en Pro Max hebben drie 12-megapixelcamera’s aan de achterzijde, te weten een reguliere camera, een telecamera en een ultragroothoekcamera. De telecamera ontbreekt bij de iPhone 11. De frontcamera op alle toestellen is eveneens vernieuwd. Deze biedt een 12-megapixelresolutie en ondersteuning voor 4K-video’s.

Security
Ook op securitygebied is er niet veel veranderd. Zo beschikken de toestellen over Face ID voor ontgrendeling op basis van biometrie. Dit werkt via de inkeping in het scherm. Het gebruiksgemak van de functie zou daarbij zijn verbeterd. In combinatie met de securitytoepassingen in het nieuwe iOS 13 blijven de toestellen goed beveiligd tegen dreigingen.

Beschikbaarheid
De nieuwe iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone Pro Max zijn vanaf vrijdag 13 september te bestellen bij TéGéTèl | HBA in de voorverkoop. Als eerste besteld = als eerste in huis!