APPLE EVENT 2023: DE NIEUWSTE iPHONES EN APPLE WATCHES

Apple presenteerde tijdens het Apple Event de nieuwe iPhone 15 en iPhone 15 Pro. Naast de iPhone was er ook aandacht voor de Apple Watch en de Apple Watch Ultra. Wij vertellen in dit artikel alles over de nieuwste generatie smartphones en smartwatches van Apple.

IPHONE 15

Apple presenteerde tijdens het Apple Event de nieuwste iPhone 15 met een 6.1 inch Super Retina XDR display. Het nieuwste model is voorzien van een 48 MP camera en uitgerust met een aantal handige features voor het maken en bewerken van foto’s. Zo kan de focus van een foto met focus shift worden aangepast na het maken van de foto en zorgt Smart HDR voor foto’s met levendige kleuren.

Apple introduceerde met de iPhone 14 Pro het dynamic island, een feature die nu ook beschikbaar is op de iPhone 15. Nieuw is ook de USB C -connector voor het opladen van de iPhone: met behulp van deze aansluiting kunnen AirPods Pro (2e generatie) en de Apple Watch worden opgeladen met de iPhone.

iPHONE 15 PRO

De nieuwe iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max zijn voorzien van lichtgewicht titanium design en de nieuwe A17 Pro-chip voor optimale prestaties. Apple introduceerde tijdens WWDC 2023 de Apple Vision: de nieuwste iPhone Pro en iPhone Pro Max bieden de mogelijkheid om spatial video (3D) op te nemen. Zo zijn de video’s die met de nieuwste iPhone Pro-modellen worden gemaakt perfect afgestemd op de mogelijkheden die de Apple Vision biedt.

Apple introduceert met de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max de action button: deze button komt op de plaats van de schakelaar om de stille modus te activeren en kan door de gebruiker ingesteld worden. Gebruik de action button bijvoorbeeld om de camera-app of de notite-app te openen.

APPLE WATCH

Tot slot werd tijdens het event de nieuwe generatie van de Apple Watch en de Apple Watch Ultra 2 gepresenteerd. Naast een nieuwe chip komt de Apple Watch Series 9 met de introductie van de double tap om de smartwatch te bedienen zonder het display aan te raken. Het double tap-gebaar kan bijvoorbeeld worden gebruikt om inkomende oproepen te beantwoorden, timers te stoppen en om muziek af te spelen.

De nieuwe Apple Watch series 9 en de Apple Watch Ultra 2 zijn vanaf 22 september verkrijgbaar.

18 SEPTEMBER: iOS 17 RELEASE

Apple maakte tijdens het event de releasedatum voor iOS 17 bekend: op 18 september is deze update beschikbaar. Het nieuwe iOS 17 biedt een aantal handige nieuwe features, zoals NameDrop: met deze functie kunnen naam  en telefoonnummer gedeeld worden met behulp van AirDrop. Gebruikers krijgen met iOS 17 de mogelijkheid om customer caller posters in te stellen, zo kan worden ingesteld hoe inkomende oproepen worden weergegeven door o.a. een foto in te stellen als achtergrond.