ALLES OVER DE IPHONE 15

Als ICT- en telecomspecialist zijn wij  altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Wij hebben het laatste nieuws en de geruchten over de nieuwe iPhone 15 op de voet gevolgd en vertellen je in dit artikel graag alles over de nieuwste iPhone.

MOGELIJKE NIEUWE FUNCTIES

Apple introduceert met de iPhone 15 de eerste iPhone met een usb-c aansluiting. Bovendien beschikt de iPhone 15 Pro (Max) over een krachtige A17 Bionic-chip die ongelooflijke snelheid en prestaties levert. Hierdoor kun je moeiteloos multitasken, razendsnel apps openen en de meest veeleisende games en apps zonder problemen gebruiken.

Dynamic Island was een nieuwe feature op de iPhone 14 Pro, waarbij de notch verdwijnt en wordt vervangen door een balkje dat van vorm kan veranderen. Deze feature zal mogelijk aanwezig zijn op alle iPhone 15-toestellen, inclusief de reguliere versies en de Pro-modellen. Daarnaast krijgt de Iphone 15 Pro (Max) geen knoppen meer die fysiek ingedrukt hoeven te worden. Met behulp van de Taptic Engines zullen de knoppen trillen als je ze indrukt.

dynamic island

GEEN SIMKAARTSLOT

De iPhone 15 zal mogelijk zonder fysieke simkaarthouder geleverd worden. Dit betekent dat het oude vertrouwde simkaartje niet langer in het nieuwste iPhone-model gebruikt kan worden. In plaats daarvan zal er gebruik worden gemaakt van een eSIM. Hoewel er naar verwachting veel nieuwe functies worden toegevoegd, zal het ontbreken van een fysieke simkaarthouder voor sommigen wellicht wennen zijn.

CAMERA

De nieuwe iPhone 15 Pro (Max) krijgt een periscooplens voor de camera. Deze innovatieve lens ligt horizontaal in de iPhone en maakt gebruik van een spiegel om het beeld naar achteren te reflecteren. Hierdoor is er meer ruimte voor lenselementen en ontstaat er een krachtige zoomlens met 5x of zelfs 10x zoom. Dit betekent dat je met de nieuwe iPhones veel betere zoomfoto’s kunt maken dan ooit tevoren – de huidige iPhone 14 Pro heeft slechts 3x zoom. Er is ook een kans dat Apple een 8K-filmfunctie toevoegt aan de iPhone, gezien de 48-megapixel sensor in de iPhone 14 Pro (Max). Hoewel het mogelijk is, kan de benodigde opslagruimte voor dit soort video’s een uitdaging zijn voor gebruikers.

iPhone camera

DESIGN

Apple introduceert om de paar jaar een nieuw iPhone-design, dat vervolgens enkele jaren hetzelfde blijft. Na de iPhone 12 lijkt het nu de beurt aan de nieuwe iPhone, met naar verluidt een iets rondere behuizing en dunnere schermranden die aan de randen buigen, vergelijkbaar met de Apple Watch Series 7 en 8.

RELEASE VAN DE IPHONE 15

De onthulling vindt waarschijnlijk plaats in september 2023 tijdens een grootschalig Apple-evenement op 12 of 13 september. Na de aankondiging volgt de release van de nieuwe iPhone op vrijdag 22 september 2023. De nieuwste iPhones zullen draaien op het nieuwe iOS 17-besturingssysteem. Ben je ook benieuwd naar de nieuwe functies en mogelijkheden van de iPhone 15? Houd onze website en LinkedIn in de gaten voor de laatste updates.