Domeincheck

Doe hieronder de domeincheck om te kijken of jouw domeinnaam nog beschikbaar is.

Domeinregistratie

Wat is een domeinnaam?
Een domeinnaam is een unieke aanduiding, waarmee een locatie op het internet wordt aangegeven. Een domeinnaam wordt gebruikt voor e-mail adressen en websites en wordt aangeduid in letters of cijfers. Het bestaat uit een unieke naam en een extensie. 

De domeinnaam wordt weergegeven in het DNS ook wel Domain Name System genoemd. Dit kan gezien worden als een systeem op internet, waarin namen van onder andere webservers en mailservers worden herkend. 

Tips voor een goede domeinnaam:
Het hebben van een goede domeinnaam is belangrijker voor een website dan je denkt. Zo is het niet alleen belangrijk om te kiezen voor een domeinnaam die goed in het gehoor ligt en makkelijk te onthouden is, maar denk ook eens aan:

  • De leeftijd van de domeinnaam
    Google “kijkt” naar de leeftijd van jouw domeinnaam. Oudere domeinnamen scoren beter dan net geregistreerde domeinnamen. Het zou dus kunnen dat het zinnig is om een bestaande domeinnaam van iemand te kopen.
  • Een kortere domeinnaam voor e-mail
    Soms adviseren wij een langere domeinnaam dan je eigenlijk wilt in verband met je e-mail. Klanten kunnen dan een extra (kortere) domeinnaam bij ons registreren, waarop de e-mail binnenkomt. Het korte domein wordt door ons op een correcte wijze doorgestuurd, zodat klanten geen problemen krijgen met dubbele content in Google. 

Bij TéGéTèlHBA kun je elke domeinnaam registreren.  Controleer hieronder of je domein nog beschikbaar is en vraag vervolgens, via het formulier, jouw nieuwe domeinnaam aan. 

Wij willen graag de domeinnaam in beheer hebben. Dit om jouw e-mail verkeer zo goed mogelijk te kunnen laten lopen en om de website te kunnen beheren. Daar waar je bij andere bedrijven een dag later pas antwoord krijgt, staan wij altijd voor jou klaar en zijn wij 24/7 beschikbaar voor storingen.

Domeinregistratie

Plan hier je afspraak met onze specialisten

Afspraak maken